Salată de post

.fb-like {overflow: hidden !important;}

Salată de post

Salată de post, de seară

Aceasta nu este doar o salată de post, este o salată simplă și rapidă, care ne scoate din încurcătură oricând vrem să mâncăm sănătos, fie că ținem sau nu post.

Bază de frunze

Frunzele oferă un volum mare (deci și sațietate) plus o bază pentru celelalte ingrediente. Am ales iceberg pentru textura crocantă. Pun întotdeauna în comenzi și 1-2 pungi de salată gata spălată și tăiată, pentru economie de timp. Se pot folosi și alte tipuri de salată sau mixuri dar mie imi place această variantă, pentru că îmi oferă mai multă flexibilitate.

Fasole roșie

Aici avem sursa de proteine și carbohidrați complecși, cu multe fibre. Asigură un flux lent de glucoză în sânge reducând pofta de dulce. Înlocuirea unei părți din proteinele animale (carne) cu leguminoase (fasole, mazăre, linte, năut) aduce mai multe beneficii pentru sănătate, arată mai multe studii științifice. Fasolea roșie are, în plus, mai mulți antioxidanți decât fasolea albă.

Pentru că am conservă fără BPA nu mai trebuie spălată, din contră, lichidul gros va ajuta la formarea unui sos foarte gustos.

Ceapă roșie

Este bogată în quercitină (un antioxidant util și pentru plămâni) dar și în substanțe care ajută somnul și odihna. Dacă avem probleme cu aciditatea o putem “căli” foarte ușor în tigaie cu apă și puțin ulei de măsline (fără să o ardem). Sau o marinăm în prealabil în puțin oțet balsamic.

Dressing

Dressingul vine de la sine: puțin ulei de măsline va fi suficinet, lângă oțetul balsamic. Aici merg și orice alte condimente ne dorim, în special chimenul, care ajută la digestia leguminoaselor.

Alte ingrediente

Se mai pot adăuga ton (pentru un aport mai mare de proteine și omega 3, dar nu va mai fi salată de post), semințe de cânepă (magneziu), morcov, tulpină de țelină, porumb, castraveți murați.